Morun fript cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Morunul fript cu ciuperci este foarte gustos si apetisant, fiind un preparat dietetic dar totusi satios.

Ingrediente

    • 1 kg morun proaspat (1 bucata intreaga)
    • 300 gr ciuperci mici albe
    • 4 rosu mari
    • 2 cepe
    • 1 lingura cu vermut alb sec
    • 2 linguri cu unt
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Curatati si spalati bucata de peste, sarati si piperati dupa gust.
  2.  Ungeti cu unt o forma de sticla incasabila si asezati in ea 2 cepe curatate si tocate pestisori. Puneti pestele deasupra cepei si inconjurati-l cu rosii taiate m patru si cu ciuperci intregi (curatate, fara codite si spalate bine). Adaugati sare, piper si untul ramas si stropiti cu vermut pestele.
  3. Frigeti pestele la foc iute 30 min. Stropiti cu sosul in care se face. incercati pestele cu o furculita, stingeti focul daca s-a facut (carnea pestelui trebuie sa fie ferma). 
  4. Serviti pestele portionat, inconjurat de rosii si ciuperci, stropit cu sos, langa paine proaspata si vin alb sec.

Recomandari

Friptura sau Gratar