Mititei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Mititeii sunt genul de preparat are place tturor numai ca pare complicat de preparat. Daca doriti totusi puteti incerca dvs aceasta reteta dand o nota de originalitate prin condimentele folosite.

Ingrediente

    • 1 kg ceafa de porc
    • 1 kg pulpa de vita
    • 125 gr seu de oaie
    • 1 lingurita cimbru
    • 4 boabe de ienibahar
    • 10 catei de usturoi
    • piper macinat
    • sare
    • 1 ligurita bicarbonat

Instructiuni de preparare

  1. Usturoiul se curata, se piseaza si se amesteca apoi cu 2-3 linguri de apa. Seul si carnea se trec prin masina de tocat de trei ori, apoi se adauga condimentele, bicarbonatul si 5-6 linguri de apa rece. Se framanta totul foarte bine cu zeama de usturoi si se lasa la frigider pana a doua zi.
  2. Din pasta obtinuta se formeaza suluri de 6-7 cm lungime, care apoi se ung cu ulei si se frig pe gratar stropindu-i cu zeama de carne. Se lasa sa fie suculenti, nu se frig prea tare, apoi se servesc cu mustar.

Recomandari

Friptura sau Gratar