Merluciu cu sos de ceapa alba caramelizata

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Merluciu cu sos de ceapa alba caramelizata este un preparat de vara, foarte aromat si pe placul inpatimitilor de peste.

Ingrediente

    • 2 buc file de merluciu
    • 1 ceapa
    • 1 legatura spanac proaspat
    • 5 linguri smantana
    • 1 cartof
    • 1 lingurita unt
    • 2 linguri vin alb sec
    • 2 lamai
    • sare
    • piper macinat

Instructiuni de preparare

  1. Curatati cartoful, apoi puneti-l la fiert in apa cu sare pana se inmoaie.
  2. Pentru sos,  taiati ceapa felii si o prajiti intr-o tigaie cu unt, la foc mediu. Cand s-a caramelizata (un maro frumos), adaugati sucul de lamaie si  vinul si lasati-l 4 minute pana se evapora. Apoi adaugati smantana, amestecati si dati deoparte.
  3. Infierbantati o tigaie neaderenta si prajiti merluciul 5 minute pe partea cu pielea si inca 3-4 minute pe cealalta parte.
  4. Merluciul il serviti alaturi de o salata facuta din cartofi fierti si frunze de spanac, cu sosul turnat deasupra, asezonand totul cu sare si piper.

Recomandari

Friptura sau Gratar