Medalion de porc cu praz si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Medalionul de porc cu praz si ciuperci este un preparat pe care il puteti servi cald ca friptura sau rece ca aperitiv la o cina familiala.

Ingrediente

    • 1 kg pulpa de porc
    • 3 fire de praz
    • 1 ou
    • 350 gr ciuperci
    • 2 capatani de usturoi
    • ulei
    • piper macinat
    • nucsoara
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se desface pulpa de porc in asa fel incat sa se obtine o foaie cat mai mare. Se pudreaza cu sare sii piper, putina nucsoara si se lasa la frigider sa se marineze.
  2. Curata ciupercile si prazul, apoi toaca-le marunt. Intr-o tigaie, incinge 8 lignuri cu ulei si caleste prazul pana se inmoaie, apoi adauga ciupercile si trei catei de usturoi pisati. cand zeama lasata de ciuperci a scazut, opreste aragazul si lasa amestecaul sa se racoreasca.
  3. Amesteca prazul si ciupercile cu oul batut, si intinde totul peste felia de carne, ruland usor, iar la final prinde marginile cu scobitori.
  4. Asaza rulada intr-o tava unsa cu ulei si unge-o si pe ea cu ulei, pune capatanile de usturoi taiate pe orizontala , apoi baga tava la cuptor, la foc moderat, o ora.
  5. Scoate rulada din tava imediat ce este gata si feliaz-o numai dupa ce s-a racorit complet. Medalionul se serveste cu cartofi sau sfecla fiarta.

Recomandari

Friptura sau Gratar