Friptura umpluta

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura umpluta este reteta de succes pentru un pranz delicios in familie.

Ingrediente

    • 2 kg de carne macra
    • 200 gr carne tocata
    • 1 ceapa
    • 5-10 ciuperci
    • 1 ou
    • verdeata tocata
    • coaja rasa de lamaie
    • piper boabe
    • 150 ml ulei
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Se spala carnea, se sterge cu prosop curat, se pune pe un fund de lemn si se bate pentru ca sa se subtieze. Se poate desface cu lama cutitului inspre afara.
  2. Carnea tocata se amesteca in vas adanc cu oul, ceapa tocata, ciupercile taiate lamele subtiri, verdeata tocata, coaja rasa de lamaie si sarea necesara. Amestecul se omogenizeaza si se intinde pe toata suprafata carnii, care apoi se ruleaza, se leaga cu ata de bumbac subtire si se pune in tava de friptura.
  3. Tava de friptura poate fi: tava alba a aragazului, un vas mare de sticla incasabila, o oala mare de pamant - bine smaltuita, o tava de aluminiu.
  4. Se pune uleiul in tava apoi friptura rulata, care se sareaza si se pipereaza dupa gust.
  5. Se face la foc tare 1 ora, se intoarce si se continua frigerea inca o ora.
  6. Friptura se scoate pe platou, se scoate ata, se taie felii groase si se serveste cu garnitura de legume, paine proaspata si vin rosu.

Recomandari

Friptura sau Gratar