Friptura rece cu mustar Dijon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura rece cu mustar Dijon este o mancare perfecta pentru un fel principal satios si foarte gustos.

Ingrediente

    • 500 gr carne tocata amestec
    • 500 gr fleica, muschiulet sau vrabioare de vita
    • 2-3 oua
    • 3 felii de franzela
    • 2 cepe
    • 1 l vin rosu
    • usturoi tocat
    • sare
    • piper
    • marar si patrunjel tocat
    • 2 frunze de dafin
    • 2 linguri de ulei

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 1/2 ora

  1. Amestecati in castron adanc carnea tocata cu oua crude, felii de franzela inmuiate in apa si faramitate, ceapa tocata marunt, verdeata, usturoi tocat, sare si piper macinat.
  2. Framantati amestecul cu mana 3-5 minute,apoi  lasati-l la rece 10-15 minute.
  3. Luati un vas emailat (sau de pamant) cu pereti inalti, ungeti-l cu ulei si asezati un strat de felii de carne.Urmatorul strat este de carne tocata, iar ultimul strat este de felii de muschi sau vrabioare.
  4. Acoperiti carnea cu vin rosu si puneti forma la cuptor pentru 1 ora. Lucrati la foc potrivit. Este gata cand s-a rumenit.
  5. Lasati sa se raceasca in forma, apoi taiati friptura felii.
  6. Serviti cu mustar Dijon, alaturi de vin rosu si paine de casa.

Recomandari

Friptura sau Gratar