Friptura de vita la tava

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de vita la tava este un preparat pe care cu siguranta l-ati incercat si este poate in topul preferintelor dvs.

Ingrediente

    • 800 gr rasol de vita fara os
    • cimbru verde
    • 4 lingurite ulei de masline
    • piper negru macinat
    • 125 ml apa
    • 300 ml vin rosu demidulce
    • 75 gr unt
    • sare
    • 1 lingura miere de albine
    • 1 lingurita boia de ardei

Instructiuni de preparare

  1. Se taie rasolul in felii potrivite, apoi fiecare felie se bate cu ciocanul de snitele, apoi se condimenteaza cu sare, piper si cimbru verde.
  2. Se ung bucatile de carne cu unt si ulei de masline si se acopera cu vin si apa, se adauga apoi mierea de albine si se lasa la macerat pentru 2 ore.
  3. Se pun feliile de carne la fiert in sosul in care a macerat, la foc potrivit, acoperind vasul cu un capac. Spre final, se presara boiaua si se mai baga vasul la cuptor pentru 20-30 de minute, dupa care se poate servi.

Recomandari

Friptura sau Gratar