Friptura de ton cu seminte de susan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de ton cu seminte de susan este cu siguranta o delicatesa pe care nu o veti uita foaret usor.Gustul acestui preparat depinde foarte mult de calitatea pestelui care trebuie sa fie neaparat proaspat.

Ingrediente

    • 600 gr. file de ton
    • o ceapa
    • seminte de susan
    • 3 linguri de ulei de masline extravirgin
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ceapa si se tine intr-un castron cu apa rece pentru a-i mai lua din iuteala.
  2. Fileurile de ton se spala, se usuca cu servete absorbante, apoi se trec prin semintele de susan astfel incat sa fie acoperit aproape complet de acestea.
  3. Se incinge uleiul intr-o tigaie mare si se prajeste pestele la foc mediu timp de aproximativ 4 minute, pana se rumenste uniform.
  4. Pana pestele se rumeneste se pregatesc 4 bucati de folie de aluminiu pe care se va scoate pestele rumenit, se condimenteaza cu sare si piper apoi se acopera cu folia si se lasa sa se odiheasca timp de 10 minute.
  5. Se taie in felii bucatile de peste si se aranjeaza pe farfurii garnisite cu ceapa curatata, taiata solzi si frecata cu putina sare.
  6. Ceapa poate fi inlocuita cu alte legume preparate pe abur sau la gratar cum ar fi dovlecelul sau vinete.

Recomandari

Friptura sau Gratar