Friptura de somon cu crema de praz

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de somon cu crema de praz este un preparat foarte gustos,fiind un preparat care se face usor, rapid, rezultatele finale fiind senzationale!

Ingrediente

    • 4 felii de somon
    • Un polonic de supa de legume
    • 100 ml vin alb sec
    • 1 praz subtire
    • 100 ml smantana
    • 20 g unt
    • o lingurita de patrunjel tocat
    • sare
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Se asaza feliile de somon pe o farfurie, se condimenteaza cu sare ÅŸi piper si se stropesc cu jumatate din cantitatea de vin alb.
  2. Prazul se curata,se spala,apoi se taie rondele subtiri, apoi se caleste in untul topit. Cand prazul incepe sa se rumeneasca se stinge cu supa de legume, se acopera vasul cu capac si se lasa sa fiarba inabusit la foc mic pana cand zeama se reduce la jumatate.
  3. Cand sosul a scazut se asaza in tigaie feliile de somon care se stropesc cu restul de vin. Daca mai este cazul se mai poate adauga sare, lasand sa se rumeneasca pestele timp de 5 minute.
  4. Se adauga smantana stropind fiecare felie de peste, avand grija sa nu se rupa. Se lasa sa fiarba impreuna timp de 2-3 minute, apoi se scot feliile de peste pe un platou lasand sosul sa mai fiarba pana cand se ingroasa, apoi se varsa si sosul peste peste,decorand platoul cu patrunjel verde tocat fin.

Recomandari

Friptura sau Gratar