Friptura de porc cu sumac

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Friptura de porc cu sumac este reteta perfecta pentru un pranz delicios, aromat si foarte satios in acelasi timp.

Ingrediente

    • 1 kg cotlet de porc
    • 2 cepe
    • 1 lingurita sumac
    • ulei
    • 1 kg cartofi
    • 10 rosii cherry
    • piper rosu
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pune 6 liguri cu ulei intr-o tigaie, taie cotletul in felii groase de un deget, rumeneste-le rapid pe ambele parti, scoate-le si aranjeaza-le intr-o tava de copt, pudrandu-le cu putina sare.
  2. In uleiul ramas, caleste ceapa curatata si taiata in felii. Cand ceapa a devenit sticloasa, adauga sumacul, o jumatate de lingurita cu piper rosu zdrobit intre degete, un pahar cu apa si lasa sa dea in cateva clocote.
  3. Intre timp, curata cartofii si taie-i in sferturi, spala rosiile si taie-le in jumatati, apoi adauga cartofii si rosiile in tava, langa carne.
  4. Toarna sosul de cepa peste carne, adauga cateva linguri cu apa si stropeste cartofii cu putin ulei. Baga tava la cuptor pentru 30 de minute la foc potrivit, apoi servetse imediat decorand cu marar verde.

Recomandari

Friptura de porc cu fructe uscate

Friptura de porc cu fructe uscate este foarte gustoasa si aromata, fiind un preparat care se poate servi atat cald cat si rece.

30 min
4 servings

Friptura de porc cu varza calita

Friptura de porc cu varza calita este un preparat foarte gustos si aromat si care se si prepara repede.

30 min
4 servings

Friptura de porc cu ghimbir

Aceasta reteta este delicioasa servita alaturi de piure de broccoli cu telina.Este o friptura de senzatie pentru un pranz in famile la sfarsit de saptamana.

30 min
4 servings

Snitel de porc cu cascaval

Snitelele de porc cu cascaval sunt gustoase si foarte usor de preparat, fiind ideale pentru masa de pranz.

30 min
4 servings

Medalion de porc cu praz si ciuperci

Medalionul de porc cu praz si ciuperci este un preparat pe care il puteti servi cald ca friptura sau rece ca aperitiv la o cina familiala.

30 min
4 servings

Friptura sau Gratar