File de somon in aluat

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fileul de somon in aluat este un preparat delicios, rafinat, elegant si sofisticat in acelasi timp.

Ingrediente

    • 250 gr aluat foitaj
    • 4 linguri ulei de masline
    • 1 oua
    • 2 linguri lapte
    • 250 gr file de somon
    • 200 gr spanac
    • 4 catei de usturoi
    • 1 galbenus
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Spanacul se curata si s eopareste in apa cu sare, apoi se scurge si se lasa sa se raceasca. cand este rece se toaca dar nu foarte fin. Se incing doua linguri cu ulei intr-o tigaie, se pune un catel de usturoi necuratat ci doar zdrobit cu lama cutitului si fileul de somon. Se rumeneste 2 minute pe fiecare parte, apoi se scoate pe o farfurie si se lasa sa se raceasca.
  2. Separat, se caleste spanacul in doua linguri cu ulei de masline. pana se evapora toata apa.
  3. Foitajul se taie in doua parti egale. Se ung marginile unei jumatati de aluat cu ou batut si se pune in mijloc fileul de somon, condimentat cu sare si piper.
  4. Se pune spanacul rasit peste si se acopera cu cea de a doua jumatate de aluat. Se sigileaza bine cele doua foi si se fac taieturi fin pe intreaga suprafata a aluatului dse deasupra.
  5. Se unge aluatul cu putin galbenus amestecat cu 2 linguri de lapte si se coace in cuptorul incing 30 de minute.

Recomandari

Friptura sau Gratar