Ficat de vitel cu bacon

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ficatul de vitel cu bacon este un preparat delcios, aromat si foarte usor de preparat.

Ingrediente

    • 4 felii ficat de vitel
    • 1 ceapa
    • 4 linguri ulei
    • 1/2 lamaie
    • piper macinat
    • 4 felii bacon
    • 2 linguri unt
    • 125 ml supa de pui
    • 2 linguri faina
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Bucatile de ficat de vitel se presara cu sare si piper si se trec prin faina, scuturand surplusul.
  2. Intr-o tigaie se topeste untul, se adauga uleiul si cand s-a incins se prajesc bucatile de ficat, pe ambele parti, pana cand isi schimba culoarea si se dau deoparte.
  3. In aceeasi tigaie, se pun ceapa taiata pestisori si baconul. Se scot din ulei, si in grasimea care a ramas, se pune supa de pui si se lasa sa fiarba, la foc iute, pana se reduce la jumatate. Se ia tigaia de pe foc si se pune sucul de la jumatate de lamaie.
  4. In momentul servirii se pune peste ficat sos si se serveste alaturi de o garnitura preferata.

Recomandari

Friptura sau Gratar