Fazan umplut

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fazanul umplut este un preparat foarte gustos si delicat, fiind considerat o delicatesa culinara.

Ingrediente

    • 1 fazan
    • 200 gr ciuperci
    • marar si patrunjel tocate
    • 1 ou
    • 1/2 lamaie
    • 200 gr slanina
    • sare
    • piper macinat
    • 175 ml vin alb
    • 2 linguri cu unt
    • 200 ml supa
    • 1 felie de paine

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

  1. Cureti de pene fazanul fezandat, il tii pe flacara mare ca sa se arda puful, il stergi cu o carpa umeda si il golesti de intestine si de maruntaie. Maruntaiele fazanului se consuma impreuna cu friptura sau pregatite separat, ca maruntaiele de pasare. Dupa ce ai golit fazanul il speli pe dinauntru, il sarezi si il lasi asa cat pregatesti umplutura.
  2. Toci ciupercile, le pui intr-o cratita cu jumatate din cantitatea de unt si un praf de sare. Le scazi la foc mic, apoi le lasi sa se raceasca. Ciupercile le omogenizezi cu 1 ou crud, verdeata tocata, 1 felie de paine inmuiata si faramitata, sare si piper macinat, apoi umpli fazanul.
  3. Cosi cu ata de bumbac, pentru ca umplutura sa nu cada in timpul frigerii si stropesti pasarea cu untul ramas. Astfel pregatit, pui fazanul in tava de friptura cu 1 ceasca mare de apa calda, sare,
    slanina taiata fasii si boabe de piper. Lasi sa se friga 1 ora la foc potrivit, il intorci apoi si adaugi vinul.
  4. Lasi in continuare in cuptor. Este gata cand carnea a capatat o nuanta aurie. Stingi focul si racesti 15 minute friptura. Ficatul, pipota si inima se frig langa fazan.
  5. Servesti taiat bucati, cu umplutura langa fiecare bucata de carne fripta, cu paine proaspata si o salata de sezon alaturi.

Recomandari

Friptura sau Gratar