Fazan cu mere

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fazanul cu mere este un preparat pe care trebuie sa il incercati si dvs deoarece este delicios.

Ingrediente

    • 1 kg mere
    • 1 fazan (dupa ce s-a fezandat 3-4 zile)
    • 100 gr slanina
    • 2 linguri cu unt
    • 200 ml vin rosu
    • sare
    • piper boabe
    • 1 lingura cu zahar

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4 persoane

  1. Cureti fazanul de pene, dupa ce a stat la rece 3-4 zile, il stergi cu o carpa umeda, apoi il golesti de intestine si de maruntaie. Speli si sarezi, apoi il umpli cu slanina taiata felii.
  2. Stropesti pasarea cu unt fierbinte si o asezi in tava de friptura cu o cana de apa calda, sare si piper boabe. Frigi 1 ora, dupa care adaugi in tava merele curatate de coaja si golite de seminte. Micsorezi focul si continui frigerea pana cand carnea este frageda.
  3. Scoti pasarea din tava, o asezi pe un platou mare si o inconjori cu merele inmuiate. Indulcesti sosul fripturii dupa gust si torni peste mere.
  4. Servesti bucati de friptura alaturi de mere. La fel pregatesti si garnitura de pere pentru preparatele din vanat. Servesti cu paine de casa si vin alb demisec.

Recomandari

Friptura sau Gratar