Escalop de vitel cu sos tomat si ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Escalopul de vitel cu sos tomat si ciuperci este un preparat dobrogean pe care daca il veti gusta o data va va surprinde prin gustul si aroma lui.

Ingrediente

    • 8 felii carne de vitel
    • 100 gr unt
    • 1 ceapa
    • 300 gr ciuperci
    • patrunjel verde
    • 3 linguri pasta de tomate
    • 100 ml vin alb
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Feliile subtiri de carne se rumenesc in unt fara sa se dea prin ou si pesmet, apoi se scoate carnea pe o farfurie care se tine la cald.
  2. Se toaca ceapa si ciupercile si se rumenesc usor in untul in care s-a rumenit carnea, adaugand vinul, pasta de tomate, supa de carne sau apa calda, sare si piper. Se fierbe sosul cu ciuperci si cand zeama a scazut se da la o parte de pe foc.
  3. Se asaza feliile de carne pe un platou si deasupra se toarna sosul si se presara patrunjel verde tocat marunt.

Recomandari

Friptura sau Gratar