Curcan cu sos Mornay

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Curcanul cu sos Mornay este un preparat foarte gustos si aromat, el fiind servit cu succes atat ca gustare cat si ca fel principal.

Ingrediente

    • 1 piept de curcan fiert si racit
    • 2 linguri cu unt
    • 3 linguri cu faina
    • 350 ml lapte nefiert
    • sare
    • piper macinat
    • 2 galbenusuri crude
    • 200 gr parmezan ras

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Faceti sosul Mornay: inmuiati untul pe foc mic dupa ce l-ati pus intr-un vas smaltuit potrivit de mare. Puneti peste unt 2 linguri cu faina, amestecati bine, subtiati pasta obtinuta cu lapte pus cate putin. Adaugati restul de faina, amestecati uniform, sarati putin si puneti restul de lapte.Invartiti in vas cu lingura de lemn pentru ca sosul sa nu faca cocoloase. Fierbeti 10 min.
    Trageti vasul de pe foc, raciti sosul, incorporati galbenusurile si parmezanul ras.
  2. Taiati felii subtiri pieptul de curcan, acoperiti cu sos caldut sau rece.
  3. Serviti cu felii subtiri de paine prajita.

Recomandari

Friptura sau Gratar