Crap umplut cu ciuperci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de crap umplut cu ciuperci este bine sa o incercati macar o data ca sa va convingeti ca desi pare greu de preparat nu veti sta in bucatarie mai mult de max o ora.Iar laudele mancaciosilor nu vor intarzia sa apara.

Ingrediente

    • 1 crap
    • 1 ceapa
    • patrunjel verde tocat
    • 200 gr ciuperci
    • 100 gr unt
    • 2 oua
    • 100 ml lapte
    • 1 felie de paine
    • 200 ml vin alb
    • 200 ml apa
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Crapul se curata de solzi, se scot intestinele si se spala cu multa apa rece. Se sareaza si se lasa deoparte pentru cateva minute.
  2. Ciupercile curatate si spalate bine se taie marunt si se inabusa in 50 gr de unt. Se taie o felie mare de paine care se inmoaie in lapte. Se tine cateva secunde apoi se stoarce si se pun in tigaie cu ciupercile.Se adauga un ou si un galbenus, se potriveste dupa gust cu sare si piper, si se adauga patrunjelul verde tocat. Se amesteca bine, iar cu compozitia rezultata se umple burta crapului apoi se coase cu ata alimentara.
  3. Se asaza crapul umplut intr-o tava, se adauga deasupra bucati de unt, patrunjel verde, apa si vinul alb. Se baga in cuptorul incins, si se tine pana cand se rumeneste frumos. Din cand in cand se mai deschide usa cuptorului si se ia cu lingura sos si se stropeste pestele.
  4. Crapul umplut are nevoie sa stea in cuptor maxim o ora pentru a se rumeni frumos si pentru a se patrunde armonios aromele.

Recomandari

Friptura sau Gratar