Bastonase de peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Reteta de bastonase de peste este o reteta simpla si delicioasa fiind in acelasi timp indicata si celor mai mofturosi copii.

Ingrediente

    • 400 gr de peste alb, fara piele, taiat în 12 fasii
    • 1 ou
    • 1 lingura ulei de masline
    • 4 linguri de maioneza
    • sucul si coaja rasa de la 1 lamaie
    • 1 lingurită de oregano uscat
    • 100 gr de spanac tanăr
    • 85 gr de pesmet
    • 40 gr de mazare fiarta, scursa ÅŸi racita

Instructiuni de preparare

 

  1. Se incinge cuptorul in prealabil la 180 grade Celsius. Se bate oul intr-un bol peste care se pune pesmetul, amestecat cu oregano, sare, piper ÅŸi coaja de lamaie. Amestecul rezultat se pune pe o farfurie intinsa.
  2. Se unge o tava yena cu jumatate din cantitatea de ulei. Se dau fasiile de peste prin ou, apoi prin pesmet. Se pun pe tava si se baga la cuptor timp de 20 de minute, pana devin aurii.
  3. Intre timp, se amesteca maioneza cu un pic de suc de lamaie. Se amesteca spanacul si mazarea cu restul de ulei si de suc de lamaie.
  4. Bastonasele de peste se servesc  cu salata de spanac si cu o lingură plina de maioneza acrisoara.

Recomandari

Friptura sau Gratar