Turtite de iarna

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Turtitele de iarna nu doar ca sunt aromate dar cu siguranta sunt pe placul tuturor.

Ingrediente

    • 180 gr zahar
    • 50 gr coaja de lamaie glasata si tocata
    • 1 varf de cutit nucsoara
    • coaja rasa de la 1/2 lamaie
    • 1 lingura rom
    • 200 gr zahar pudra
    • 380 gr  miere de albine
    • 200 gr migdale macinate
    • 2 lingurite scortisoara
    • 1 varf de cutit cuisoare macinate
    • 500 gr faina
    • 1 varf de cutit bicarbonat
    • 2 linguri suc de lamaie
    • migdale
    • cirese glasate

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 12 portii
Timp de preparare 50 minute
Timp de coacere 15 minute

  1. Se incalzeste mierea de albine cu zaharul tos, si cand acesta s-a lichefiat se lasa sa se raceasca. Se amesteca migdalele cu coaja rasa de lamaie glasata si mirodeniile, apoi se adauga romul si se inglobeaza toata compozitia in mierea racita. Se adauga faina, lingura cu lingura si bicarbonatul dizolvat in putina apa calda.
  2. Se toarna aluatul intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se coace 15 minute, la foc moderat. Cand este gata se scoate din forma si se lasa sa se raceasca pe o planseta curata.
  3. Se  prepara o glazura groasa, dar fluida, din zahar pudra si suc de lamaie, si cu acest amestec se imbraca turta. Cand glazura s-a intarit se portioneaza in dreptunghiuri, care se decoreaza cu migdale sau cirese glasate.

Recomandari

Deserturi