Inghetata de cafea

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata de cafea este una din cele mai indragite inghetate datorita aromei catifelate de neegalat.

Ingrediente

    • 200 gr zahar
    • 3 oua
    • 1 lingurita esenta de vanilie
    • 80 gr ciocolata rasa
    • 200 ml lapte
    • 100 gr cafea instant
    • sare
    • 600 ml frisca lichida
    • topping de ciocolata

Instructiuni de preparare

  1. Se pune laptele la foc si cand incepe sa fiarba, se da deoparte. Se adauga cafeaua si jumatate din cantitatea de zahar.
  2. Separat, se  bat ouale intr-un vas adanc, se adauga treptat laptele cu cafea, zaharul ramas, putina sare si se amesteca continuu. Se pune din nou compozitia la foc mic, amestecand permanent, timp de 3 minute, pana se ingroasa, apoi se ia de pe foc.
  3. Dupa ce se raceste complet, se adauga esenta de vanilie si frisca. Se pune la congelator, se scoate la fiecare 30 de minute si se amesteca ca sa nu se formeze ace de gheata. Se adauga fulgii de ciocolata, apoi se lasa pana a doua zi  sa inghete.
  4. Cand se serveste inghetata de cafea se decoreaza cu topping de ciocolata.

Recomandari

Deserturi