Inghetata de alune cu frisca

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Inghetata de alune cu frisca este o inghetata rafinata si aromata pe care o puteti servi si pentru a prezenta diferite deserturi.

Ingrediente

    PENTRU INGHETATA:

    • 200 ml lapte
    • 2 foi de gelatina
    • 300 ml smantana
    • 100 gr zahar
    • 4 galbenusuri
    • 180 gr alune pralinate
    • 1 lingura lichior de alune
    • 200 gr frisca lichida pentru decor

    PENTRU GELATINA DE CAFEA:

    • 5 linguri cafea
    • 2 lingurite nes
    • 150 gr zahar
    • 8 foi de gelatina

Instructiuni de preparare

  1. Se adauga intr-un litru de apa clocotita cafeaua, nesul si 150 gr de zahar. Se strecoara zatul cafelei, apoi se adauga gelatina. Se bate cu telul pana se dizolva complet gelatina si se pune la frigider. 
  2. Separat, se amesteca laptele, smantana si alunele pralinate si se pun la foc.
  3. Cand se infierbanta, se adauga galbenusurile frecate cu zahar, lichiorul de alune si 2 foi de gelatina. Se lasa sa dea un clocot, avand grija sa nu se taie, apoi se lasa la racit. Se serveste punand in castronele un strat de gelatina de cafea peste care se adauga inghetata de alune si se acopera cu frisca preparata din smantana dulce. Se decoreaza cu un praf de cacao. 

Recomandari

Deserturi