Halva de nuci

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Halvaua de nuci este poate cea mai simpla reteta de halva, foarte aromata si gustoasa.

Ingrediente

    • 250 gr nuci
    • 150 gr unt clarifiat
    • 120 ml lapte
    • 120 gr lapte praf
    • 100 gr spuma de lapte
    • 120 gr zahar
    • 1/4 lingurita pulbere de cardamom

Instructiuni de preparare

  1. Nucile se drobesc cu sucitorul, nu foarte amrunt. Intr-o tigaie nonadeziva se pune untul clarifiat, se adauga nucile si se soteaza.
  2. Se adauga spuma de lapte si se amesteca in continuare. Se pune si laptele praf si se amesteca in continuare pe foc, apoi se toarna laptele si se amesteca, se adauga cardamomul si zaharul si se amesteca in continuare pana cand compozitia se usuca.
  3. Se pune amestecul intr-o tava unsa cu foarte putin ulei si se lasa sa se raceasca. In functie de gust, la servit, se mai pot adauga nuci maruntite deasupra.

Recomandari

Deserturi