Fursecuri rapide si aromate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile rapide si aromate sunt perfecte pentru ocaziile cand se anunta invitati multi, in ultimul moment.

Ingrediente

    • 5 oua
    • 500 gr faina
    • 4 linguri cu ulei
    • 200 gr smantana
    • 1 lingura cu razatura de lamaie
    • 1 plic praf de copt
    • 4 linguri cu zahar
    • 1/2 lingurita cu sare
    • 2 linguri cu zahar pudra

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-6 persoane

Timp de preparare 1 ora

  1. Spalati ouale, separati galbenusurile intr-un castron adanc. Amestecati energic cu lingura de lemn si incorporati uleiul pus cate putin. Dupa ce s-a terminat uleiul incorporati zaharul - pus cate o lingura - frecand in continuare. Omogenizati amestecul, puneti o cana cu faina si amestecati fara oprire. Puneti in aluat jumatate din cantitatea de smantana, apoi turnati restul de faina in care ati pus praful de copt si razatura de lamaie. Framantati aluatul.
  2. Daca aluatul este prea tare puneti restul de smantana si framantati 5 minute dupa care lasati aluatul la rece jumatate de ora.
  3. Scoateti aluatul din frigider, intindeti foaie groasa de 1 cm, taiati forme diferite: rotunde sau semilune (cu gura paharului), patrate sau romburi (cu un cutit ascutit).
  4. Puneti prajiturile pe tava neunsa, coaceti la foc iute 1/4 ora si scoateti pe platou cand se desprind de tava.
  5. Pudrati cu zahar pudra, serviti numai cand s-au racit.

Recomandari

Deserturi