Fursecuri cu nuca in compozitie

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu nuca in compozitie sunt foarte aromate si gustoase, fiind un deliciu in zilele de post.

Ingrediente

    • 200 gr margarina fina
    • 200 gr zahar tos
    • 200 gr nuca macinata
    • 400 gr faina
    • sare
    • 1 plic praf de copt
    • 1/2 lamaie
    • 1 borcan cu gem de caise sau de prune
    • 3 linguri cu zahar farin

Instructiuni de preparare

Ingrediente pentru 4-8 persoane

  1. Se inmoaie margarina  la bain-marie, apoi se amesteca energic cu o lingura de lemn pana cand arata ca o spuma, se adauga zaharul si se freaca pana cand nu se mai simt cristalele in compozitie. Atunci se adauga zeama de la jumatate de lamaie si coaja rasa, praful de copt si sarea, se omogenizeaza, se pune nuca macinata.
  2. Crema trebuie sa fie omogena peste care se pune faina in ploaie, se amesteca repede, ca sa se obtina un aluat uniform. Se framanta putin, se pune la rece pentru 15 minute, apoi se intinde foaie de 1 cm, se taie forme mici cu un pahar mic, care se pun in tava neunsa. Se coc la foc iute, se scot pe platouri, se lipesc cu gem cate doua cat sunt calde. Se servesc pudrate cu zahar farin.

Recomandari

Deserturi