Fursecuri cu ghimbir

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fursecurile cu ghimbir sunt foarte aromate si gustoase, ele fiind mult mai fragede daca sunt consumate dupa o zi doua de cand au fost preparate.

Ingrediente

    • 170 gr unt
    • 70 ml lapte
    • 1 lingurita praf de copt
    • 1 lingurita nucsoara
    • 250 gr faina
    • 200 gr zahar
    • 2 lingurite ghimbir macinat
    • 1 lingurita scortisoara
    • 1/4 lingurita sare

Instructiuni de preparare

  1. Intr-un bol se pune faina, zaharul, ghimbirul, nucsoara, scortisoara, praful de copt si sarea. Se amesteca untul la temperatura camerei cu laptele, apoi se toarna peste amestecul de ingrediente uscate. Se toarna incet apa rece, cat sa se lege aluatul si sa poate fi strans sub forma de sfera care se lasa deoparte 30 de minute.
  2. Se unge cu ulei o tava de copt si se utapeteaza cu faina. Se ia cu lingurita din aluat, se formeaza mingiute acre se asaza in tava.
  3. Tava se baga in cuptorul incins si se coc fursecurile 10 minute. cand sunt gata se scoate tava din cuptor si se lasa sa se raceasca in tava, apoi se pun intr-un recipient cu capac si se pot servi.

Recomandari

Deserturi