Cuiburi cu migdale

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

O reteta delicioasa pentru pofticiosi.Gustul lor delicios si fin ii vor face de neoprit in fata platoului de "cuiburi".

Ingrediente

    PENTRU ALUAT:

    • 200 gr ciocolata alba
    • 50 ml frisca lichida
    • 80 gr unt
    • 50 gr migdale
    • 1 lingura rom
    • 100 gr biscuiti

    PENTRU DECOR:

    • 200 gr fulgi de migdale

    PENTRU GLAZURA:

    • 150 gr zahar pudra
    • 2 albusuri
    • 1 lingura zeama de lamaie
    • colorant alimentar

Instructiuni de preparare

  1. Topesti ciocolata la bain-marie, adaugi frisca lichida si o amesteci continuu. Oparesti migdalele, le cojesti si le asezi pe un gratar, dupa care le tai marunt. Amesteci untul la temperatura camerei cu romul, migdalele si cu crema de ciocolata cu frisca. Amesteci continuu pana obtii o spuma fina. Faramitezi biscuitii si ii incorporezi in spuma.
  2. Formezi bile mai mari, le tavalesti prin fulgii de migdale si le bagi in frigider pentru2-3 ore. Cand s-au intarit le tai pe jumatate si le pui in cosulete de hartie cu partea taiata in sus.
  3. Bati albusurile cu zaharul si zeama de lamaie pana obtii o bezea. Cu 3/4 din ea ungi suprafata cuiburilor. Restul il amesteci cu colorant alimentar si formezi galbenusurile pe prajitura .Le mai tii la frigider cateva ore, de preferat peste noapte.

Recomandari

Deserturi