Crema de ciocolata cu piper

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de ciocolata cu piper este un desert racoritor si foarte aromat,foarte apreciat de impatimitii de cocolata.

Ingrediente

    • 100 grunt
    • 1 lingura zahar tos
    • sare
    • 200 gr ciocolata neagra
    • 4 oua
    • putin piper macinat

    PENTRU DECOR:

    • 1 ardei iute
    • 4 piscoturi de sampanie

Instructiuni de preparare

Ingrediente  pentru 4 portii
Timp de preparare 20 minute
Timp de fierbere 5 minute
Timp de asteptare 20 minute

  1. Ciocolata rupta bucati se topeste la bain-marie impreuna cu untul, amestecand pentru a obtine o crema omogena.
  2. Se separa galbenusurile de albusuri. Se ia crema de la bain-marie si, in amestec, se adauga galbenusurile si piperul  omogenizand bine de tot amestecul.
  3. Se bat spuma tare albusurile cu putina sare, apoi se adauga zaharul. Spuma obtina se adauga in compozitia de galbenusuri, intai o treime din  albusuri si se amesteca, apoi adaugand restul.
  4. Se toarna crema in cupe care se dau la congelator pentru 20 de minute. Crema se servetse rece cu piscoturi de sampanie si ardei iute taiat marunt.

Recomandari

Deserturi