Crema de cafea pentru cupe

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Crema de cafea pentru cupe ste un desert revigorant ideal pentru zilele caniculare de vara.Crema de cafea pentru cupe se pastreaza la frigider pentru mxim 2-3 zile.

Ingrediente

    • 4 foi de gelatina
    • 250 gr frisca
    • 10 gr rom
    • 3 linguri esenta de cafea
    • 4 oua
    • 150 gr zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se freaca galbenusurile cu zaharul pana ce amestecul creste si se albeste. Se adauga esenta de cafea, gelatina inmuiata in putina apa fierbinte si o lingurita cu rom si se amesteca pe foc mic, la marginea plitei, pana cand crema se incalzeste si devine omogena.
  2. Se bat albusurile spuma tare si se amesteca in crema, apoi, dupa ce crema s-a racit, se adauga frisca si se amesteca.
  3. Se ung cupele cu unt, se toarna crema in ele si se pun in frigider, iar in momentul servirii se orneaza cu frisca.

Recomandari

Deserturi