Zacusca picanta cu peste

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zacusca picanta cu peste este preferata impatimitilor de peste, este foarte gustoasa si aromata.

Ingrediente

    • 1,5 kg pe?te
    • 10 boabe de piper negru
    • 100 ml ulei
    • 1 radacina de p?trunjel
    • 2 ardei iuti
    • 1 morcov
    • 2 linguri vin
    • 500 gr rosii
    • 2 foi dafin
    • 2 cepe
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Pestele se curata, se spala si se taie felii. Se freaca cu  sare si se lasa la scurs pe un servet, apoi se prajeste apoi in ulei incins.
  2. Se taie marunt morcovul si radacina de patrunjel si se fierb in putina apa. Se scot din oala si se pun la fiert rosiile, care apoi se trec prin sita. Ceapa se prajeste in putin ulei si se amesteca cu toate legumele.
    Se lasa la foc pana da in cateva clocote, apoi se amesteca cu pestele prajit, ardeiul iute taiat foarte marunt, vinul, frunzele de dafin si piperul.
  3. Se lasa sa se raceasca putin si se pune in borcane. Se acopera cu hartie pergament, se leaga si se fierbe inca o jumatate de ora intr-un vas cu apa.

Recomandari

Conserve si Muraturi