Zacusca de rosii

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zacusca de rosii etse foaret aromata si indragita de cunoscatori, fiind una din conservele care nu pot lipsi din camara de iarna.

Ingrediente

    • 5 kg rosii
    • 3 kg vinete
    • 1 kg morcovi
    • sare
    • foi de dafin
    • 5 kg gogosari
    • 2 kg ceapa
    • 1,5 litri ulei
    • piper

Instructiuni de preparare

  1. Gogosarii si vinetele se coc, se curata de pielita arsa, de cotoare si de semintele in exces, apoi se trec prin masina de tocat. Rosiilor li se face o incizie, se scufunda in apa clocotita, apoi se decojesc si se trec prin masina de tocat.
  2. Ceapa taiata marunt si morcovii se calsc in ulei si, dupa ce au devenit luciioase, se adauga gogosarii, vinetele si rosiile. Se potriveste gustul de sare, piper, foi de dafin si se lasa sa fiarba cam 2 ore , pana scade. Dupa ce a  fiert, se lasa cratita pana a doua zi, la rece, cand se pune in borcane si se astupa cu capace.
  3. Toate borcanele se asaza intr-un vas mare, cu ziare intre ele, si se fierb la bain-marie o ora, apoi se lasa in oala pana se racesc si se pot duce in camara rece si intunecata.

Recomandari

Conserve si Muraturi