Zacusca de dovlecei

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Zacusca de dovlecei are o aroma delicata si este foarte gustoasa. Servita rece va va aduce aminte de zacusca bunicii, din copilarie.

Ingrediente

    CANTITATE PENTRU 8 BORCANE DE 400 GR

    • 3 kg dovlecei
    • 3 kg ardei rosii
    • 2 kg rosii
    • 3 kg vinete
    • 3 kg ceapa
    • 250 ml ulei
    • foi de dafin
    • piper boabe
    • 4 boabe de ienibahar
    • piper macinat
    • sare

Instructiuni de preparare

  1. Coace ardeii si vinetele, curate-le, apoi lasa-le sa se scurga. Taie dovleceii cubulete, stropeste-i cu putin ulei si pune-i intr-o tava, in cuptorul incins, vreo 15-20 de minute.
  2. Taie ceapa si caleste-o in ulei incins, si cand incepe sa-si schimbe culoarea adauga vinetele si ardeii tocati cu un cutit, dovleceii, rosiile curatate de pielite si taiate cubulete. Adauga sare si piper, ienibaharul si 3 frunze de dafin, si tine pe foc pana cand capata consistenta dorita, amestecand din cand in cand ca sa nu se prinda.
  3. Pune zacusca in borcane sterilizate si lasa-le in cuptorul incins pentru 20-25 de minute, apoi impacheteaza-le in paturi pana se racesc complet cand le poti duce in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi