Visine conservate in zahar cu aspirina

(4 reviews)
 • Serves: 4 people
 • Prep Time: 30 min
 • Cooking: 2 hours
 • Calories: 632 kcal
Print

Visinele conservate in zahar cu aspirina se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat, avand o aroma delicata si fina.

Ingrediente

  • 3 kg visine
  • 1 kg zahar
  • 10 aspirine
  • 3 linguri cu coniac

Instructiuni de preparare

 1. Se spala si se curata fructele de samburi, se asaza in lighenas acoperite cu zahar si se lasa la frigider sau in ca­mara aerisita ca sa lase sirop. A doua zi se amesteca fruc­tele cu o lingura de lemn pentru ca sa se grabeasca dizol­varea zaharului.
 2. Se zdrobesc 10 aspirine, se amesteca in sirop, se adauga 2-3 linguri cu coniac, se pun fructele in borcane mici, care se capseaza si se pun in camara. Cand se folosesc la prajituri, visinele se scurg in sita, iar siropul se consuma separat.

Recomandari

Prune conservate in zahar cu aspirina

Prunele conservate in zahar cu aspirina sunt delicioase si se folosesc foarte mult in zilele de post pentru prepararea multor feluri de mancare delicioase.

30 min
4 servings

Dovlecei conservati in apa cu sare si zahar

Dovleceii conservati in apa cu sare si zahar sunt solutia ideala pentru iarna cand dovleceii nu se gasesc in piata.

30 min
4 servings

Gogonele in amestec conservate in otet

Gogonelele in amestec conservate in otet da gospodinelor un punct de placare pentru multe tipuri de muraturi asortate. Pentru a aroma si un gust mai delicios se pot combina cu fructe precum mere sau gutui.

30 min
4 servings

Castraveti in otet cu felii de ceapa -metoda bulgareasca

Castraveti in otet cu felii de ceapa se consuma ca salata garnitura langa mancaruri scazute sau in salate asortate de iarna, fiind de nelipsit din camara cu muraturi pentru iarna.

30 min
4 servings

Bulion de rosii in amestec cu legume

Bulion de rosii in amestec cu legume este un sos delicat plin de vitamine care se foloseste la prepararea mancarurilor, gustul fiind delicios.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi