Varza murata la borcan

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Cand in locuinta nu exista conditii pentru a putea aseza un butoi de stejar sau din material plastic, varza se poate mura foarte bine in borcane de sticla sau de pamant.

Ingrediente

    • varza alba
    • hrean
    • boabe de porumb
    • saramura (la 1 litru de apa 40 gr de sare)

Instructiuni de preparare

  1. Se alege varza buna, nu prea mare si se curata de frunzele vestede, se taie in sferturi si se asaza intr-un borcan mare, larg la gura.
  2. Se adauga cateva bucatele de hrean, o mana de boabe de porumb  apoi se toarna saramura.
  3. Pentru saramura se amsteca la 1 litru de apa rece 40 gr de sare si se amesteca pana se dizolva sarea complet. Saramura se pritoceste la 3-4 zile.

Recomandari

Varza alba la borcan

Aceasta reteta de varza alba la borcan este o reteta rapida de aceea ea se pune repede dar trebuie consumata in maxim 2-3 sapatamani deoarece varza fermenteaza repede.

30 min
4 servings

Varza alba murata la butoi

Fiecare gospodina are reteta proprie de varza murata la butoi. Noi va oferim insa reteta clasica pe care o puteti imbunatati, dupa gust.

30 min
4 servings

Legume la borcan

Aceste legume la borcan sunt perfecta pentru mancarurile scazute sau ciorbe, fiind foarte usor de preparat si pe placul tuturor gospodinelor.

30 min
4 servings

Ardei copti la borcan-varianta 2

Ardeii copti la borcan sunt de cele mai multe ori de nelipsit din camara cu conserve...

30 min
4 servings

Salata de linte la borcan

Salata de linte la borcan este o salata care se poate consuma ca atare sau ca garnitura la friptura preferata.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi