Sos de rosii nefiert

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Sosul de rosii nefiert este printre cele mai simple sosuri de iarna. Este aromat si foarte delicios inlocuind cu succes sosul fiert.

Ingrediente

    • 3 kg rosii
    • 1 capatana de usturoi
    • ardei iute
    • frunze de busuioc
    • aspirina.

Instructiuni de preparare

  1. Se spala rosiile, se curata de coaja (prin oparire sau prin apasare cu lama unui cutit ascutit pe suprafata legu­mei), se trec prin masina de tocat impreuna cu usturoiul. Ardeiul se curata de vinisoare si de seminte, se toaca ma­runt, se amesteca peste pasta de rosii.
  2. Se adauga la urma cateva frunze, tocate marunt, de busuioc mediteranean. Se presara deasupra sosului, dupa ce a fost pus in sticle sau in borcane, aspirina pulbere, se capseaza sticlele, se pas­treaza la loc rece.

Recomandari

Conserve si Muraturi