Serbet de cirese amare

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Serbet de cirese amare este un serbet foarte parfumat si aromat datorita gustului dulce-acrisor al cireselor.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 1 kg fructe
    • 100 g samburi de ci­rese

Instructiuni de preparare

  1. Se foloseste zahar fara impuritati. Se pune zaharul cu 500 ml apa si un pahar cu zeama rece de samburi, pe foc mare, sa fiarba.
  2. Zeama de samburi se obtine astfel: se sfarama samburii cu o greutate, se spala si se pune sa fiar­ba cu o cana cu apa, iar cand apa a scazut la un pahar, se trage vasul de pe foc.
  3. Cand siropul este bine legat (se ia cu lingurita din el si se lasa pe o farfurie: daca siropul ramane bob legat, este gata si se ia de pe foc), se adauga sucul de cirese amare obtinut prin zdrobirea unui kilogram de fructe si limpezit de pe o zi pe alta, la rece. Se mai fierbe ca sa se lege destul de tare si cand siropul este bob legat, se trage cratita de pe foc. Se freaca energic, dupa ce s-a incercat temperatura siropului si, cand serbetul este gata, se pune in borcane, se eticheteaza si se leaga. Se pastreaza la rece, in camara aerisita si curata.

Recomandari

Conserve si Muraturi