Prune conservate in zahar cu aspirina

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Prunele conservate in zahar cu aspirina sunt delicioase si se folosesc foarte mult in zilele de post pentru prepararea multor feluri de mancare delicioase.

Ingrediente

    • 5 kg prune mici, bine coapte
    • 1 kg zahar
    • 3 lin­guri cu coniac
    • 10 aspirine

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg prune coapte, brumarii, se spala, se scot samburii, se pun in ligheanul in care se framanta cozona­cul, acoperite cu 1 kg de zahar. Se lasa in frigider 10-12 ore, se umbla usor cu lingura de lemn pentru a grabi dizolvarea zaharului.
  2. Se piseaza 10 aspirine, se amesteca in sirop, se mai lasa cateva ore daca siropul nu e de ajuns pentru a acoperi fructele din 6-7 borcane de 800 g. Se adauga coniac, se amesteca, se trec fructele in borcane, se acopera cu sirop, se capseaza borcanele cu atentie si se pun in camara pentru iarna.
  3. Prunele se scot, se scurg, se rup in doua si se folosesc la prajituri sau compoturi.

Recomandari

Conserve si Muraturi