Peltea de coarne

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Pelteaua de coarne este un preparat delicios care nu trebuie sa lipseasca din nici o camara. Desi pare complicat, se prepara rapid si nu necesita nici foarte multe ingrediente.

Ingrediente

    • 1 kg coarne
    • 1 kg zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se fierb coarnele in apa cat sa le acopere, se lasa sa se racoreasca, se strecoara zeama prin tifon si se lasa sa se limpezeasca.
  2. Se cantareste zeama si adaugati aceeasi cantitate de zahar. Se pune zeama cu zaharul intr-un vas si se pune pe foc mic, pana se topeste zaharul. Se pune apoi pe foc tare, se indeparteaza spuma si se fierbe pana cand se leaga siropul foarte bine.
  3. Se toarna fierbinte in borcane fierbinti cu 1-2 cutite puse sub borcan sa nu se sparga. Se lasa sa se raceasca, se acopera cu celofan si se leaga.

Recomandari

Conserve si Muraturi