Magiun de prune

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Daca doriti sa incercati o reteta clasica de magiun traditional incercati si aceasta reteta de magiun cu prune care va va incanta.

Ingrediente

    • 15 kg prune bine coapte
    • 1,5 kg zahar
    • miez de nuca (optional)

Instructiuni de preparare

  1. Prunele pentru magiun trebuie sa fie foarte bine coapte ca sa fie dulci. Daca nu sunt bine coapte, se adauga mai mult zahar.
  2. Se spala prunele, se curata de samburi, se asaza intr-o cratita mare si se pun sa fiarba pe foc mic ca sa-si lase zeama. Cand incep sa fiarba se amesteca continuu, pana scade zeama si incepe sa se ingroasa.
  3. Magiunul este gata, cand se vede fundul cratitei in timp ce se amesteca, moment in care se adauga zahrul si miezul de nuca zdrobit.
  4. CIne doreste poate da prunele prin ciur ca sa se indeparteze pielitele. La un magiun bine fiert si legat nu se mai simt pielitele. Magiunul se pune firbinte in borcane, care se asaza in cuptorul fierbinte dar fara foc, ca sa prinda o crusta deasupra, care le va  pastra mai bine, apoi se acopera cu ceolofan.

Recomandari

Conserve si Muraturi