Gogosari umpluti cu ciuperci-varianta 2

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Gogosarii umpluti cu ciuperci se servesc ca muraturi, langa prepa­rate din vanat sau carne de porc, prezentati asa cum s-au murat, designul fiind punctul forte al fiecarei gospodine.

Ingrediente

    • 30 gogosari
    • 40-50 ciuperci
    • 1 lingura cu sare de lamaie
    • 4 linguri cu zahar
    • 4 linguri cu sa­re
    • usturoi
    • 1/2 kg morcovi
    • 2-3 legaturi de marar
    • 250 ml ulei
    • 500 ml otet
    • apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata ciupercile, se spala in mai multe ape, se separa coditele (fara partea care a stat in pamant), care setoc marunt La fel se procedeaza cu ciupercile lovite, cu palaria prea neagra sau rupta. Se amesteca peste ele ustu­roi si marar tocat, morcovi rasi.
  2. Se spala gogosarii, se de­cupeaza codita luand o suprafata mai mare din ei, se go­lesc de seminte, se scurg si se umplu cu amestecul de ciu­perci tocate. Ciupercile pastrate intregi se fierb intr-un vas in care clocoteste apa cu sare de lamaie, 2 linguri cu za­har si 1 lingura cu sare. Se scot, se scurg. Se pune cate o ciuperca intreaga, cu palaria in jos, in fiecare gogosar, acestia se pun in borcane mari de 3 kg si se acopera cu solutie din otet, apa, sare si zahar.
  3. Se capseaza borcanele, se sterilizeaza in cuptorul aragazului sau in vas mare cu apa. Iarna gogosarii se servesc ca muraturi, langa prepa­rate din vanat sau carne de porc, prezentati asa cum s~au murat

Recomandari

Conserve si Muraturi