Gogosari in otet

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Fiecare gospodina are reteta ei de gogosari in otet si bineinteles cu secretele ei. Noi va oferim o reteta traditionala de gogosari in otet pe care cu siguranta o veti aprecia.

Ingrediente

    • gogosari
    • otet
    • apa
    • boabe de piper
    • ulei
    • sare
    • miere de albine sau zahar

Instructiuni de preparare

  1. Se aleg gogosari proaspeti si tari. Se spala gogosarii, se asaza pe un servet sa se zvante, apoi se inteapa cu acum in 2-3 locuri dar spre codita.
  2. Se pune otetul sa fiarba( 1 litru de otet si 2,5 litri apa) si la fiecare litru de lichid se adauga 1 lingura de sare si 1 lingura de miere de albine sau zahar. Se mai adauga boabe de piper si un pahar de ulei la 5 litri de lichid.
  3. Cand saramura clocoteste, se pun cate 3-4 gogosari si se oparesc putin, apoi se scot si se pun direct in borcan. Cand sunt gata toti gogosarii, se ia otetul de pe foc, se lasa sa se raceasca si se toarna in borcan, peste gogosari. Se acopera  borcanul cu ceolofan, se leaga borcanul si se pune in camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi