Dulceata de pepene galben

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de pepene galben este o dulceata aromata si foarte indragita de copii. Este ideala atat la micul dejun, ca gustare dar e ideala si la prepararea prajiturilor si torturilor.

Ingrediente

    • 1,250 kg miez de pepene galben taiat cuburi mici
    • 1 kg zahar
    • 500 ml apa
    • zeama de lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se alege un pepene cu miezul tare, se taie in doua, se curata de seminte, apoi se taie felii. Se curata feliile de coaja, se taie miezul cuburi cu latura de 2-3 cm, care se strang in tifon si se introduc in apa care clocoteste. Se trage vasul de pe foc si se pastreaza pepenele in apa pana se inmoaie usor.
  2. Se introduce tifonul cu totul in vas cu apa rece, apoi se rastoarna pepenele in siropul legat pe foc tare. Se fierbe dulceata 15 minute, se stinge focul, se fierbe din nou peste 6-8 ore acelasi interval de 15 minute. Se adau­ga zeama de la 1/2 lamaie, se stinge focul si se reia fier­berea peste 5-6 ore. in felul acesta fructele nu se farama prin fierbere indelungata. Se procedeaza ca la orice dul­ceata, numai ca aceasta se face in doua zile.

Recomandari

Dulceata de pepene galben- varianta 3

Dulceata de pepene galben este o dulceata de vara, racoritoare si foarte gustoasa.

30 min
4 servings

Dulceata de pepene galben- varianta 2

Dulceata de pepene galben este foarte parfumata si delicioasa, fiind poate cea mai apreciata dulceata.

30 min
4 servings

Compot de pepene galben cu vin Porto

Compotul de pepene galben cu vin Porto este un preparat delicat, aromat, ideal in zilele de iarna cand pepenii galbeni nu se mai gasesc, aroma acesti compot fiind exact ceea ce aveti nevoie.

30 min
4 servings

Dulceata de pepene verde

Din coaja de la pepenele verde nu se pot prepara prea multe. Noi va oferim o reteta de dulceata de pepene verde care se prepara rapid si e foarte deliciasa.

30 min
4 servings

Dulceata de trandafiri

Dulceata de trandafiri este foarte aromata, si se foloseste mai ales la prepararea dulciurilor.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi