Dulceata de fructe de soc

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de fructe de soc se aseamana la aspect cu cea de afine numai ca are o aroma total diferita. Daca cea de afine este dulce dulceata de flori de soc este un pic acrisoara dar e la fel de gustoasa.

Ingrediente

    • 1 kg zahar
    • 1,250 kg fructe de soc
    • 750 ml apa
    • 1/2 lamaie

Instructiuni de preparare

  1. Se culeg fructele de soc atunci cand sunt bine coapte (sunt negre), se culeg de coditele mici, se spala in 2-3 ape si se scurg. Se intind pe un prosop curat ca sa se zvante usor.
  2. Se face un sirop din zahar si apa, care se da in clocot si se spumuieste inainte de a se pune la fiert. Se fierbe incet 2-3 minute, dupa care se face focul mare, se spumuieste daca mai este nevoie si se trage vasul deoparte atunci cand siropul devine „bob legat\". Atunci se pun fructele si se lasa sa stea 15 minute pe marginea plitei, apoi se fierbe dulceata la foc iute 30 de minute.
  3. Se stinge focul si se continua fierberea peste 5-6 ore. Prin fierberea rapida fructele isi pastreaza proprietatile hranitoare ca si aromele. Prin fierberea in 2-3 reprize se scurteaza timpul de gelifiere. Cand se reia fierberea, in dulceata din fructe de soc se adauga feliute de lamaie fara coaja. Cand siropul sta „bob legat\" dulceata este gata. Se trage vasul de pe foc, se acopera cu un prosop curat, umezit si bine stors si se lasa asa peste noapte. A doua zi se trece in borcane mici, sterilizate si etichetate. Se umezesc capacele cu putin coniac si se inchid borcanele, apoi se pun in camara.

Recomandari

Dulceata de flori de salcam

Dulceata de flori de salcam este o dulceata aromata si foarte parfumata. De asemenea gustul ei delicios face ca aceasta dulceata sa fie cea mai apreciata.

30 min
4 servings

Marmelada de fructe si legume

Marmelada de fructe si legume este o combinatie reusita din amestecul unor fructe aromate cu legume zemoase. rezultatul este spectaculos datorita gustului delicios ai a aromei fine.

30 min
4 servings

Sos de fructe

Sosul de fructe este un sos aromat care se poate folosi atat la peste cat si la carnea rasol sau de ce nu pentru a improspata aroma legumelor natur.

30 min
4 servings

Marmelada de cirese visine si capsuni

Marmelada de cirese visine si capsuni este o combinatie ideala de fructe zemoase , aromate si care se coc in aceeasi perioasa. Rezultatul este o marmelada delicata, fina si foarte gustoasa.

30 min
4 servings

Marmelada de caise-varianta 2

Incercati reteta de marmelada de caise. Aceasta marmelada de caise este la fel de buna si parfumata, pastrand toata savoarea caiselor. Marmelada de caise este excelenta pentru micul dejun sau pentru prepararea altor deserturi.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi