Dulceata de capsuni- varianta 3

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Aceasta dulceata de capsuni este reteta unui preparat delicios si plin de vitamine, dar care trebuie consumat repede.

Ingrediente

    • 500 gr capsuni
    • 60 ml zeama de lamaie
    • 500 gr zahar tos
    • apa de trandafiri
    • menta proaspata

Instructiuni de preparare

  1. Se curata capsunile si se zdrobesc, apoi se amesteca cu sucul de lamaie, se cantaresc si se amesteca cu aceeasi cantitate de zahar, intr-un castron inalt. Se amesteca cu un mixer 15 minute, pana compozitia se ingroasa putin. Se potriveste de gust cu apa de trandafiri sau menta.
  2. Dulceata se toarna in borcane curate, clatite cu apa fierbinte. Se inchid bine borcanele si se pastreaza la rece. Dulceata astfel se poate pastra 2-3 saptamani si e foarte gustoasa nu doar unsa pe paine, ci si amestecata cu branza sau cu iaurt.

Recomandari

Conserve si Muraturi