Dulceata de caise verzi

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Dulceata de caise verzi este poate piatra de incercare pentru orice gospodina deoarece caisele trebuiesc culese intr-un anume moment pentru a pute fi facute dulceata.

Ingrediente

    • 1,500 kg caise verzi
    • 1 kg zahar
    • vanilie
    • 1 lamaie
    • 500 ml apa rece.

Instructiuni de preparare

  1. Se culeg caisele verzi inainte de a se forma si a se intari miezul. Se spala si se oparesc 10 minute cu apa clocotita, apoi se scot si se lasa sa se scurga.
  2. Intre timp, se pune 1 kg de zahar cu 500 ml apa pe foc mic si se lasa siropul sa se lege pana cand ramane bob legat pe farfurie. Se trage cratita de pe foc, se pun caisele si se lasa in sirop 15 minute. Vasul se lasa pe marginea plitei.
  3. Se fierbe dulceata la foc potrivit pana cand siropul se leaga din nou. Se parfumeaza cu vanilie cand fructele sunt fierte, se adauga lamaie taiata felii subtiri si, cand este gata, se trage vasul de pe foc. Se lasa dulceata in vasul in care s-a facutpana a doua zi, cand se pune in borcane curate si uscate se leaga cu celofan pus in doua si se asaza borcanele in  camara.

Recomandari

Conserve si Muraturi