Conopida cu gogonele in saramura

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Conopida cu gogonele in saramura se poate servi in zilele de vara ca salata asortata de muraturi alaturi de un fel de mancare delicios, chiar si de post.

Ingrediente

    • 2 conopide
    • 2 kg gogonele (prunisoare)
    • 2 morcovi
    • boabe de piper
    • frunze de telina
    • 250 ml  otet
    • 4 l apa
    • 4 linguri cu sare
    • tije de marar
    • usturoi

Instructiuni de preparare

  1. Se curata legumele, conopida se desface buchete, se spala toate in 2-3 ape reci si se pun in randuri alternative, in borcane mai mari, cu frunze de telina la baza si felii de morcov, catei de usturoi si boabe de piper printre ele.
  2. Din apa, sare si un pahar de otet se face o saramura clasica (1 lingura de sare la 1 l lichid), care se pune peste legume dupa ce a clocotit 3-4 minute si s-a racorit 30 de minute. Se leaga borcanele, dupa ce s-a pus deasupra lor cate o tija uscata de marar. Se servesc impreuna ca salata garnitura penru mancaruri scazute.

Recomandari

Conopida cu castraveti in saramura

Conopida cu castraveti in saramura se serveste drept salata asortata de muraturi alaturi de un fel principal delicios. Zeama in care s-au murat se poate folosi pentru acrirea borsurilor.

30 min
4 servings

Conopida cu mere in saramura

Conopida cu mere in saramura este un preparat delicios are se serveste iarna ca salata asortata de muraturi sau ca garnitura alaturi de fel de mancare delicios.

30 min
4 servings

Gogonele in saramura

Gogonelele in saramura nu lipsesc in nici o iarna din nici o camara. Fiecare gospodina isi pune din timp deoarece gogonelele in saramura sunt delicioase si foarte gustoase.

30 min
4 servings

Conopida cu vinete intregi in saramura

Conopida cu vinete intregi in saramura este o salata delicioasa de muraturi care nu poate lipsi din camara niciunei gospodine.

30 min
4 servings

Conopida cu prune Reinglote in saramura

Conopida cu prune Reinglote in saramura se servesc mai ales de Craciun alaturi de mancarurile de porc mai grase sau picante, inlaturand senzatia de greata de la mancare.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi