Compot de piersici

(4 reviews)
 • Serves: 4 people
 • Prep Time: 30 min
 • Cooking: 2 hours
 • Calories: 632 kcal
Print

Compotul de piersici este unul dintre cele mai fine sau cel putin asa mi se pare mie. Iarna, fructele din compot se pot consuma ca atare sau se pot folosi ca ingredient al unor prajituri, ba mai mult, la noi, in Banat, exista obiceiul de a se consuma comp

Ingrediente

  • 1/2 kg piersici tari, mai putin coapte
  • 5 linguri cu zahar
  • 500 ml  apa
  • 1/4 lamaie

Instructiuni de preparare

 1. Se aleg piersici tari, mai putin coapte, se spala, se taie felii subtiri sau dreptunghiuri cu latura de 2-3 cm, se asaza in sticla, se parfumeaza cu razatura de lamaie si feliute subtiri de lamaie, se acopera cu 5 linguri cu zahar turnat in sticla cu un cornet.
 2. Se umple sticla cu apa, se leaga la gura cu celofan si se pune la fiert in vas mare plin cu apa, cat sa ajunga la baza gatului sticlei. Se fierbe 1 ora din momentul in care fructele se ridica in sticla; se stinge focul, iar sticlele se scot cand apa din vas s-a racit Se pastreaza in loc uscat, bine aerisit.

Recomandari

Compot de piersici-varianta 2

In zilele de iarna nimic nu e la fel de gustos decat un delicios compot de piersici. Si daca este pus de dvs atunci satisfactia este mult mai mare.

30 min
4 servings

Dulceata de piersici

Dulceata de piersici este foarte aromata si delicata. Marele secret al acestei dulceti este ca piersicile sa fie foarte bine coapte pentru a surprinde din plin aroma piersicilor.

30 min
4 servings

Compot de gutui

Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!

30 min
4 servings

Compot de prune

Toamna, odata cu intrarea in sezonul prunelor, poti pregati un compot de prune pe care sa-l conservi pentru iarna sau sa-l consumi imediat. Ai nevoie doar de putine ingrediente si maxim o jumatate de ora pentru preparare.

30 min
4 servings

Compot de cirese

na dintre cele mai gustoase conserve pentru iarna pe care le poti pregati din cirese este compotul. Acest compot de cirese este usor de preparat iar atunci cand il servesti este savuros si parfumat.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi