Compot de capsuni

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compotul de capsuni este unul dintre compoturile care pastreaza aproape intacte vitaminele si gustul capsunelor.

Ingrediente

    • 500 gr capsuni
    • 1/2 lamaie
    • 6 linguri cu zahar
    • 500 ml apa

Instructiuni de preparare

  1. Se curata capsunile de partea verde, se spala asezate in sita si se pun in recipientul de sticla. Pentru 1 borcan este nevoie doar de 400 g capsuni.
  2. Se face un sirop concentrat din apa si zahar, se fierbe 15 minute, se toarna fierbinte peste fructele acoperite cu feliute de lamaie. Se capseaza sticla, se inveleste in patura, se pastreaza 24 de ore invelita, apoi se asaza in camara.
  3. Aceasta metoda inlatura pasteurizarea prin fier­bere, pentru ca fructele sunt prea sensibile si se desfac re­pede. La fel se pregateste compotul de fragi si de zmeura.

Recomandari

Compot de capsuni-varianta 2

Compotul de capsuni este un desert savuros de consumat atat pe timpul verii, cat si in perioada iernii. Vara il poti pregati si consuma imediat, insa daca vrei sa il ai si pentru lunile de iarna, va trebui sa il fierbi mai mult si sa il treci prin procedu

30 min
4 servings

Dulceata de capsuni- varianta 3

Aceasta dulceata de capsuni este reteta unui preparat delicios si plin de vitamine, dar care trebuie consumat repede.

30 min
4 servings

Compot de gutui

Va oferim cu drag reteta traditionala romaneasca de compot de gutui. Acest compot deosebit de aromat este delicios atat proaspat cat si conservat!

30 min
4 servings

Dulceata de capsuni

Dulceata de capsuni este cea mai apreciata dulceata datorita aromei delicate si al gustului divin. Nu e gospodina care sa nu aibe in camara pentru iarna un borcan de dulceata de capsuni.

30 min
4 servings

Serbet de capsuni

Serbetul de capsuni este genul de serbet care se poate consuma in loc de gem sau dulceata in prepararea diverselor prajituri.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi