Compot de caise

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Compotul de caise este un desert usor si gustos in orice ocazie. Poate fi servit simplu sau poate insoti diferite prajituri.

Ingrediente

    • 500 gr caise
    • 250 g zahar
    • 1/2 lamaie (pentru o sticla)

Instructiuni de preparare

  1. Se pune zaharul cu 1 cana cu apa intr-un vas pe foc si se leaga un sirop de consistenta siropului de dulceata. Se adauga zeama de la o jumatate de lamaie si se trage va­sul de pe foc ca sa stea din clocot.
  2. Se pun caisele spalate si desfacute in doua, se lasa in sirop 15 minute ora, dupa care se fierb impreuna 10 minute la foc iute. Se pune compotul in borcan sau in sticla cu gura larga, legata cu celofan.
  3. Pasteurizarea se face in bain-marie: se leaga borcanele de compot cu celofan umezit si se pun la fiert la bain-marie. Cand apa incepe sa clocoteasca se da focul mic si se lasa sa fiarba inca 30 de minute. Se stinge focul insa se lasa borcanele de compot in apa, pana cand aceasta s-a racit.

 

Recomandari

Compot de caise-varianta 2

Compotul de caise se prepara usor si are foarte multe utilizari iarna. Compotul de caise se poate consuma, iar fructele din acest compot de caise se pot folosi la salate de fructe, prajituri, ornari de torturi, cocktailuri.

30 min
4 servings

Compot de caise intregi

O gospodina harnica pune toamna in camara si cateva borcane cu compot din caise intregi, pentru a se indulci si iarna.

30 min
4 servings

Compot de caise verzi

Compotul de caise verzi este un desert dulce-acrisor, gustul fiind dat in mare parte de caise. Caisele nu trebuiesc sa fie verzi ci doar putin coapte, pentru a avea si putina dulceata.

30 min
4 servings

Dulceata de caise-varianta 2

Caisele sunt unele dintre cele mai gustoase fructe. Din ele poti obtine dulceturi si gemuri aromate. Dulceata de caise este potrivita pentru diverse prajituri si ca umplutura pentru clatite.

30 min
4 servings

Serbet de caise

Serbetul de caise are o aroma delicata foarte aromata data de samburii de caise. Serbetul de caise se serveste ca decor al diferitlor prajituri sau in prepararea fursecurilor.

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi