Ciupercute marinate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercutele marinate sunt delicioase iarna, cand nu se gasesc prea multe legume proaspete, dar dorim totusi sa mancam sanatos...

Ingrediente

    • 1 kg ciupercute champignon
    • 1 lamaie
    • 150 ml ulei
    • 75 ml otet
    • 2 frunze de dafin
    • boabe de piper
    • boabe de mustar

Instructiuni de preparare

  1. Ciupercutele se spala si se pun la fiert in apa cu sare si zeama de la o lamaie.Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se asaza in borcane, intercaland intre ele si frunzele de dafin.
  2. Se pregateste intr-o oala marinata din 400 ml apa, otet, sare, boabe de piper si de mustar.Dupa ce marinata a clocotit, se toarna fiebinte in borcane, peste ciupercute.
  3. Deasupra fiecarui borcan se toarna cate putin ulei, apoi se inchid borcanele si se sterilizeaza 20 de minute.

Recomandari

Conserve si Muraturi