Ciuperci murate

(4 reviews)
  • Serves: 4 people
  • Prep Time: 30 min
  • Cooking: 2 hours
  • Calories: 632 kcal
Print

Ciupercile murate sunt ideale in zilele de iarna cand doriti sa preparati o mancare delicioasa de post.

Ingrediente

    • 3 kg ciuperci mici, infundate
    • 1 l otet
    • 3 l apa
    • 2-3 ardei iuti
    • 4 linguri cu sare
    • 8 linguri cu zahar
    • piper boabe
    • foi de dafin

Instructiuni de preparare

  1. Se spala si se curata ciupercile, se separa coditele, se spala din nou. Se face o solutie din otet, apa, sare, zahar, foi de dafin, piper boabe, care se fierbe pe foc mic. Ciupercile se oparesc in acest lichid doar 10 minute, se scot cu lingura de supa, se asaza in borcane curate.
  2. Se umplu cu lichidul in care s-au oparit, cu ardei iuti printre randuri. Se capseaza borcanele, se lasa sa se raceasca intre paturi, se pastreaza in camara. Se servesc ca garnitura, langa mancaruri de carne.

Recomandari

Ciuperci murate- varianta 2

Ciupercile murate sunt delicioase iarna atat la prepararea mancarii cat si in salate sau la garnitura.

30 min
4 servings

Conserve de ciuperci pentru gatit

Conservele de ciuperci pentru gatit se folosesc la tot felul de mancaruri delicioase si vei gati mai repede, pentru ca aceste ciuperci conservate sunt gata facute si sunt excelente.

30 min
4 servings

Ciuperci marinate

Ciupercile marinate sunt la fel de gustoase ca si muraturile. Pot fi consumate cu succes pe timp de iarna cu orice fel de garnitura sau friptura. Iubitorii de ciuperci pot prepara ciuperci marinate dupa aceasta reteta simpla si rapida.

30 min
4 servings

Zacusca cu ciuperci

Zacusca cu ciuperci este cea mai apreciata de gospodine. Fie ca e mai dulce sau mai picanta, ez are farmecul ei si este foarte apreciata.

30 min
4 servings

Marinata de ciuperci si ardei

Marinata de ciuperci si ardei trebuie sa o incercati pentru ca este numai buna pe masa de Craciun!

30 min
4 servings

Conserve si Muraturi